Bezinning op jouw loopbaan

Een nieuwe realiteit

Tot voor kort waren overmatige Stress en Burn-out de belangrijkere uitdagingen op de werkvloer. Nu is daar het Coronavirus nog eens extra overheen gedenderd. Een bizarre tijd voor alles en iedereen. Elke dag worden we geconfronteerd met veel nieuwe, onbekende en wellicht angstige ervaringen.

Onzekerheid en angst voor wat er nog op ons afkomt, speelt bij veel van mijn vrienden en kennissen op dit moment een grote rol. Met tranen in hun ogen zien kleinere en grotere ondernemers hun levenswerk opdrogen. Met daarnaast ook nog eens het verlies, of dreigend verlies, van dierbaren of vrienden om te verwerken.

Als dit allemaal achter ons ligt, zal ons leven nooit meer hetzelfde zijn. Naar mijn idee gaan we ontwaken in een nieuwe realiteit. We zullen hoe dan ook moeten gaan dealen met een nieuwe situatie en andere keuzes gaan maken voor onze toekomst én de toekomst van onze kinderen.

Bezinning of doorgaan op de oude voet?

Nu er, weliswaar gedwongen door omstandigheden, ook meer ruimte is ontstaan voor jezelf, het gezin en/of de kinderen valt het mij op, dat er ook meer tijd is voor bezinning. Steeds meer krijgen we in onze coachpraktijk vragen of dilemma’s zoals: “Waar ben ik in godsnaam mee bezig geweest? Wat is er nu echt belangrijk voor mij? Wil ik mijn huidig werk nog wel blijven doen? Waar word ik nu echt gelukkig van? Wil ik nog wel op deze manier blijven doorgaan?” Kortom, allemaal begrijpelijke vragen die helemaal passen bij bezinning of zelfreflectie met betrekking tot jouw toekomst.

Gedrag veranderen is moeilijk, maar niet onmogelijk

Ons gedrag veranderen is echter best moeilijk. Zelfs als je beschikt over voldoende zelfreflectie is dat vaak nog gewoonweg moeilijk. Volgens neuro wetenschapper Dr. Joe Dispenza ligt ons gedrag voor 95% vast en is verankerd in ons brein vanaf de leeftijd van 35 jaar. De neurale verbindingen zijn dan gevormd, waardoor het veranderen van reeds ingesleten patronen en gedrag na die leeftijd steeds moeilijker wordt. Daarnaast is ons brein ook nog eens gebouwd om verandering te weerstaan. Doorgaans gaan wij niet eerder veranderen, dan wanneer onze pijn of beloning groot genoeg is. Op zo’n moment zijn we bereid om uit onze comfortzone te stappen. Veranderen is dus zeker niet onmogelijk! En dat is ook voor de ouderen onder ons natuurlijk een grote geruststelling.

Heb je eenmaal besloten om te willen veranderen, is het van groot belang om dan ook binnen 2-3 dagen in beweging te komen. Dus feitelijke stappen te zetten om die verandering ook daadwerkelijk in gang te zetten. Indien je hiermee langer wacht is de kans om werkelijk te gaan veranderen alweer voorbij. Dit laatste is het gevolg van oeroude biochemische processen in het brein. Wij hebben dan de natuurlijke neiging om in onze comfortzone te blijven. Veranderen vraagt dus om snelle actie!

Bezinning op jouw loopbaan

Als het bij bezinning of zelfreflectie over jouw loopbaan of werkomgeving gaat, dan zijn er uitstekende hulpmiddelen die je daarbij inhoudelijk kunnen ondersteunen. Een persoonlijk assessment is zo’n uitstekend hulpmiddel, dat bovendien nog eens snel is in te zetten ook. Snelle actie dus!

Een professioneel TMA Assessment bijvoorbeeld, geeft jou een prima inzicht in jouw drijfveren, talenten, ontwikkelmogelijkheden, gedrag en persoonlijkheid. Hiermee leg je een uitstekende basis, waardoor je afwegingen en keuzes kunt maken die helemaal gebaseerd zijn op jouw persoonlijkheid en hoe je feitelijk “in elkaar zit”. Zeker als het over jouw toekomst gaat, is het belangrijk om je zo professioneel mogelijk van goede informatie te voorzien bij het maken van de juiste keuzes.

Het hebben van de juiste loopbaan of werk is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Het voorkomt onnodige en/of langdurige werkstress, zorgt doorgaans voor fijnere, sociale contacten, geeft zin aan je leven, biedt  mogelijkheden om je te ontwikkelen en biedt uiteraard ook een passend inkomen. Mocht jij toe zijn aan bovenstaande persoonlijke bezinning en stappen willen zetten die jouw toekomst opnieuw richting kunnen geven, aarzel dan niet en neem contact met me op. Onze coachpraktijk heeft op dit moment de mogelijkheid om jou hierbij volledig Online te faciliteren zonder dat het aan persoonlijk contact hoeft te ontbreken.

Meer weten…?

Het is nu mogelijk een GRATIS kennismaking in te plannen met mij. Ik ontmoet je graag om te kijken hoe ik je kan helpen.

Een goedkoop medicijn tegen werkstress

Wil jij beter bestand zijn tegen stress op je werk? Wil jij je vitaler en mentaal weerbaar voelen? Wil jij balans en innerlijke veerkracht ervaren? In dit blog lees je alles over hét nieuwe medicijn tegen stress op het werk. Onderzocht door gerenommeerde Westerse (neuro) wetenschappers én met een verbluffend resultaat en effect. Een nieuw en goedkoop medicijn zonder bijwerkingen!

Lees meer »
stress level

Is overmatige stress te meten?

Is stress te meten? Op die vraag ga jij een uitstekend antwoord krijgen in dit blog. Daarnaast gaan we het hebben over de 6 verschillende stresstypes. Persoonlijkheidstypes dus die uitermate gevoelig en vatbaar zijn voor stress. Dit blog is daarom zeer geschikt voor mensen die stress willen herkennen en inzichtelijk willen krijgen door die ook te meten.

Lees meer »
gevoelig voor werkstress

Wat maakt jou gevoelig voor Werkstress?

Gevoeliger dan jouw collega’s? Welk type werknemer ben jij? In dit blog gaan we op die vragen uitgebreid in. We geven jou inzicht en 10 praktische tips om werkstress te verminderen. En inzicht in hoe werkstress nu eigenlijk ontstaat. Een uitermate leerzaam blog voor mensen die werkstress ervaren en mensen die te maken hebben met werkstress.

Lees meer »

Ervaar jij Werkstress of Vitaliteit?

Ervaar jij Werkstress of Vitaliteit? Wil jij grip op jouw werkstress? Wil jij een vitaler (werk)leven? Wil jij als manager een oprecht bevlogen team? Lees er alles over in dit blog. Dit blog is uitermate geschikt voor mensen die meer willen weten over stress en vitaliteit én voor leidinggevenden en managers die tools willen om hun team of afdeling nog beter te kunnen faciliteren. Thema’s als talentmanagement, de energiematrix, vitaliteitsmanagement, inzicht in werkstress en oplossingen bij werkstress komen aan bod.

Lees meer »
werkplezier

12x meer Werkplezier

Elk jaar op 13 november is het de “DAG van het WERKPLEZIER”. Wil jij weten hoe je meer plezier in je werk kunt behalen? Hierbij 12 TIPS voor meer werkplezier. Kleine wijzigingen die al een groot verschil kunnen maken…

Lees meer »

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!