Meten is Weten!
Burn-out
Assessment Tool

Burn-out Assessment Tool

W.B. Schaufeli, H. de Witte en S. Desart

Indien jij inmiddels in een burn-out bent geraakt, is het gebruikelijk om eerst via de reguliere gezondheidszorg (bijvoorbeeld een huisarts of psycholoog) een herstelplan in gang te zetten. Vanuit de verschillende zorginstanties zal dit vaak gericht zijn op oorzaak en gevolg. Bij een Burn-out Coach Traject zijn wij erop gericht om de burn-out holistisch te benaderen. Lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als onze overige testen kan een BAT derhalve mede ondersteunend zijn aan een totaal en integraal herstelplan.

De Burn-out Assessment Tool meet enkel het risico op of het niveau van burn-out klachten en niet de oorzaken of gevolgen ervan. Door enkel de BAT te maken, kan geen onderscheid worden gemaakt tussen burn-out enerzijds en depressie, bevlogenheid, werkverslaving en andere belevingen van werk, anderzijds. Daarvoor dien je aparte vragenlijsten te gebruiken die deze concepten meten, zoals de 4DKL (Terluin, 1996), UWES (Schaufeli & Bakker, 2004) en DUWAS (Schaufeli et al., 2011).

Betrouwbaarheid

De Burn-out Assessment Tool of kortweg BAT is gebaseerd op 3 jaar wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek is uitgevoerd door W.B. Schaufeli, H. de Witte en S. Desart. Allen werkzaam als Hoogleraar of Reseacher aan de Katholieke Universiteit te Leuven.

Vernieuwend

De Burn-out Assessment Tool is sinds 2019 gepubliceerd en actief in het burn-outspectrum inzetbaar. De test is ontwikkeld op basis van een nieuwe definitie van Burn-out die uitstekend aansluit op het huidig tijdsbeeld. De uitvoering is zowel voor werkende, alsook voor niet-werkende mensen.

Praktisch inzetbaar

De BAT beschikt over klinisch gevalideerde grenswaarden. Hierdoor kan deze test gevalideerd worden ingezet. Wij bieden hem aan als een GRATIS online tool.

Niet werkgerelateerde Burnout Assessment Tool

De niet werkgerelateerde versie van de Burnout Assessment Tool heeft betrekking op “Hoe jij je voelt”. Maak bij het invullen van de vragen een keuze voor “Hoe vaak een uitspraak op jou van toepassing is”.

Werkgerelateerde Burnout Assessment Tool

De Werkgerelateerde versie van Burnout Assessment Tool heeft betrekking op “Hoe jij je werk beleeft en hoe jij je daarbij voelt”. Maak bij het invullen van de vragen een keuze voor “Hoe vaak een uitspraak op jou van toepassing is”.

Belangrijk

Deze test is geheel GRATIS. Je kunt ook meteen jouw uitslag inzien zonder dat je jouw gegevens hoeft op te geven of achter te laten. Geheel anoniem dus. Wil je echter naar aanleiding van de uitslag van deze test of van hetgeen je allemaal hebt gelezen met ons in contact komen, aarzel dan niet en maak gebruik van onze contactmogelijkheden. Bij twijfel over je persoonlijke situatie aarzel dan nooit om sowieso contact met ons op te nemen.

Inschrijven

Ik schrijf me in voor onderstaande test e/o coachroutes *
* Vink aan welke keuze(s) jij wilt maken.
NB 1: Tijdens een lopend coachtraject is telefonisch contact verder GRATIS.
NB 2: Iedere persoonlijke doelstelling of hulpvraag is natuurlijk weer anders. Maar de ervaring leert ons dat 4 - 6 gesprekssessies doorgaans voldoende zijn om een coachtraject succesvol af te kunnen ronden.

CoachPraktijk Eindhoven neemt privacy zeer serieus en zal de door jou aangeleverde gegevens op een veilige manier verwerken en gebruiken. Onderaan deze pagina staat het privacy statement. We raden je aan dit privacy statement aandachtig door te nemen.

  1. Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven. Bij een persoonlijke 1ste Coach kennismaking en/of bij een test die gekoppeld is aan een testbespreking dient voorafgaand aan de afspraak het genoemde bedrag te zijn voldaan of zoals onderling eventueel anders wordt afgesproken. Je ontvangt altijd een digitale factuur.
  2. Een gesprekssessie bij coaching duurt ca. 1 1/2 uur per sessie
  3. Een 1ste kennismakingssessie bij coaching duurt ca. 1 uur
  4. Afspraken voor coaching kunnen gemaakt worden van maandag t/m zaterdag
  5. Afspraken voor meditatie kunnen gemaakt worden van maandag t/m zondag
  6. Alle inschrijvingen worden na ontvangst altijd eerst nog persoonlijk afgestemd

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!