Veelgestelde vragen
Epiphora Methode®

Zit jij laag in jouw energie? Ervaar jij concentratiestoornissen en verminderde focus? Raak je snel overprikkelt en heb je moeite met het opnemen en onthouden van allerlei nieuwe informatie? Dán is het veel beter en fijner voor jou om te kiezen voor een één-op-één Epiphora Methode Coaching. Waarom? Als je ervoor kiest om de Epiphora Methode te willen leren in een groep, dan kan dat al snel leiden tot onnodige overbelasting, stress en uitputting! Dit omdat tijdens een workshop in een groep de kans groot is dat je al snel over jouw grenzen heen gaat, omdat je tóch graag mee wilt blijven doen in het tempo van de hele groep. Gevolg… je hebt daarna een paar dagen nodig om qua energie weer bij te komen. Tevens baal je ervan dat je er weinig van onthouden hebt en gaat twijfelen of je de oefeningen nog wel goed en effectief uitvoert, als je ze daarna helemaal zélf wilt gaan doen.

In een 1:1 coaching en begeleiding bij mij, krijg jij de volledige aandacht, ruimte en tijd die je nodig hebt om de Epiphora Methode goed en effectief aan te leren. Dit in een ruimte die comfort biedt en rust uitstraalt. Een persoonlijke begeleiding behoedt jou ervan dat je onnodig over jouw grenzen heen gaat! Zo doe ik de oefeningen eerst aan je voor, waarbij jij kijkt en kunt meelezen in de stappen die je ook op papier van me meekrijgt. We doen iedere oefening zo vaak als nodig is, totdat jij de beweeg-, houding-, en ademtechniek goed beheerst. Dit maakt dat jij vanuit positieve energie ook enthousiast naar huis zult gaan om het daarna vanuit voldoende zelfvertrouwen dan ook zélf te gaan doen!

JAZEKER. Een heel groot voordeel van de Epiphora Methode is juist, dat jij thuis jouw oefeningen LIGGEND IN JE BED kunt doen. Al zodra je wakker wordt en vóórdat je opstaat om je dag te beginnen. Dus de energie die je vanuit jouw nachtrust hebt opgedaan besteed je eerst aan de Epiphora Methode oefeningen voor juist een opbouw van energie en jouw herstelkracht. In mijn praktijk bouwen we het aantal oefeningen pér coachsessie uit met een ademintensiteit situationeel op jou afgestemd. Ik zal daarbij altijd rekening houden met jouw beschikbare energie en belastbaarheid. Dit zal ik dan ook geregeld bij je navragen gedurende de begeleiding.

JA. In principe heb jij maar 4 sessies nodig om stap-voor-stap vanuit mijn persoonlijke 1:1 begeleiding en coaching de Epiphora Methode vervolgens effectief en helemaal zelfstandig uit te kunnen voeren. Daarna heb je zélf de regie in handen om verdere opbouw van jouw herstelproces door te zetten. Heel soms zijn er meerdere sessies nodig, afhankelijk van de diagnose van waaruit we gestart zijn en voortgang die we meten tijdens het verloop van deze 4 sessies. Indien een uitbreiding van sessies nodig blijkt of wenselijk is, zal dit in onze evaluatie ná de vierde sessie met elkaar overlegt worden.

Tussen elke sessie zal steeds twee weken tussenruimte gepland worden. Dan heb jij fijn de tijd om de Epiphora oefeningen goed in je dagelijkse routine te integreren. Daarnaast heeft je lichaam deze tijd ook nodig om de optimalisering van de zuurstofrijke doorbloeding van je brein verder door te laten werken op de verschijnselen waar jij van af wilt. Gun jezelf lichamelijk en mentaal de ruimte en tijd om stap-voor-stap de Epiphora Methodiek helemaal eigen te maken. Laat dit allemaal gaandeweg het verloop van de sessies en opbouw ervan, rustig in je brein en lichaam zijn werk doen. Zo leer je ook weer steeds meer te vertrouwen op alles wat er tijdens dit proces in je lichaam gebeurt. Na afronding van onze vierde coachsessie, laat ik je vol vertrouwen los en kun jij geheel zelfstandig verder met het herstel en opbouw van jouw energie en juiste balans.

JA. Bij aanvang van elke sessie bespreken we allereerst jouw eigen bevindingen vanuit het beoefenen van de Epiphora Methode tot nu toe. Wat jij aangeeft in wat nog extra de aandacht verdient neem ik direct mee in onze sessie. Daarna geef ik je een zogeheten VAS-lijst met daarop vermeld zo’n 27 verschijnselen/klachten, waar jij je in zou kunnen herkennen. Vervolgens geef je een invulling op een schaal van 0 tot 10 op elk verschijnsel, als zijnde geen tot weinig klachten. In de 2e sessie vul je een nieuwe lijst in, waarbij ik deze vergelijk met die van onze 1e sessie. Zo ook bij aanvang van de 3e en 4e sessie. Uiteindelijk met vier lijsten naast elkaar krijgen we een duidelijk verloop te zien en geeft het binnen dit proces goed inzicht of jouw verschijnselen / klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen zijn!

Dit is een heel begrijpelijke vraag, want de oefeningen lijken relatief eenvoudig. Met nadruk op lijken… want het antwoord hierop is toch NEE. Het verkeerd uitvoeren van de oefeningen kan leiden tot teleurstelling over het effect of nieuwe klachten veroorzaken, waardoor je onterecht gaat denken dat deze methode niet werkt of niets voor je is.

Het is van groot belang dat je de oefeningen in de houding, beweging én ademhaling gecombineerd met elkaar goed en effectief leert uitvoeren. Het gaat hierbij om een aantal essentiële en hele belangrijke details die in elke oefening zitten, die daarmee juist hét verschil maken of jij het positieve en krachtige effect wél of niet gaat ervaren.

De Epiphora Methode Coach speelt hierin een cruciale rol! Het is professioneel maatwerk, helemaal afgestemd op jou en gebaseerd op jouw persoonlijke “vertrekpunt”, jouw gestelde diagnose, mate van belastbaarheid en beschikbare energie. Volg jij een 1:1 coachtraject, dan weet jij zeker dat je de oefeningen goed en effectief krijgt aangeleerd. Alleen dán brengt de Epiphora Methode jou het meest optimale effect én zet je daarmee jouw eigen herstelkracht in gang.

 

JA/NEE. Afhankelijk vanuit welke diagnose en conditie jij start, kan merkbare vooruitgang en herstel in een redelijk snel stijgende lijn plaatsvinden. Ieder lichaam is anders en reageert anders. Dus hou er ook rekening mee, dat je lichaam soms wat meer tijd nodig heeft om het zelfhelend vermogen en eigen herstelkracht door de activatie van de oefeningen weer in gang te zetten. Het behalen van resultaat is ook afhankelijk van jouw belastbaarheid en beschikbare energie om dagelijks de Epiphora Methode te beoefenen op het moment dat je start. Opvallend hierbij is wél, dat als jij je vooral herkent in een aantal van de 8 specifieke verschijnselen, hoe beter merkbaar het resultaat zal zijn bij de inzet van de Epiphora Methode! Er zijn beoefenaars die een Life Changing ervaringen hebben zoals; “ik voel en ervaar weer dat ik leef!” Het allerbelangrijkste hierbij is… geef jouw lichaam het blanco vertrouwen en de tijd in dát wat er in gang gezet wordt door beoefening van de Epiphora Methode.

De Epiphora Methode pas je in de basis 2x maal per dag toe.


In de ochtend ca. 15 minuten: Is het allerbeste meteen als je wakker wordt en nog in je bed ligt en vóórdat je opstaat. Je start jouw dag met de complete cyclus van de Epiphora Methode oefeningen en integreert deze in jouw ochtendroutine. Daarna kun jij jouw dag starten!


Overdag: Is het belangrijk dat je je bewust wordt en bent van een goede beweeghouding, zodat jouw “Epiphora-poort” en daarmee de doorstroming van zuurstofrijk bloed van en naar je hoofd, geopend blijft!


In de middag: Kun je als “extra boost” overwegen de specifieke verkorte Epiphora Methode versie in te zetten voor op de bank, als je onverhoopt een middagdipje voelt opkomen. Na deze meer dynamische set oefeningen kun je er na ca. 10 minuten weer helemaal tegenaan.


In de avond ca. 10 minuten: Vóórdat je gaat slapen doe een aantal van de oefeningen juist zorgen voor activatie van een diepe ontspanning, als voorbereiding op jouw nachtrust.


Met deze dagelijkse investering kan jouw herstelproces beginnen en versterk je jouw herstelkracht!

Er zijn ook een aantal zogeheten contra-indicaties, wanneer de Epiphora Methode helaas niet geschikt is voor jou om te gaan doen.

  1. Glaucoom (verhoogde oogboldruk)
  2. Status na herseninfarct of hersenbloeding
  3. Zware psychiatrische ziektebeelden
  4. Gebruik van zware rustgevende of psychische medicatie
  5. Forse osteoporose
  6. Hartfalen/vers infarct
  7. Ernstige onderliggende ziekte
  8. Hoge koorts
  9. Nekhernia
Epiphora methode coach Eindhoven
Epiphora Methode Eindhoven

Wil je meer weten?

Staat jouw vraag en antwoord er niet bij?
Neem dan gerust contact met me op.
06-29101949 | 040-2816855

OF stuur me een berichtje met jouw vraag via de onderstaande contactbutton

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!