Epiphora Methode® Ervaringen

Epiphora Methode ervaring bij het Post Covid Syndroom

Epiphora Methode ervaring bij het Post Covid Syndroom

Epiphora Methode ervaring bij o.a. drukgevoel op het hoofd, haarwortelpijn, wazig zien en darmklachten

Epiphora Methode ervaring bij whiplash


Epiphora Methode ervaring bij aura-migraine vanaf de jeugd

Epiphora Methode ervaring bij herstel na 35 jaar lang klachten

Epiphora Methode ervaring bij ME/CVS

Epiphora Methode ervaring bij artritis psoriatica en fibromyalgie

Epiphora Methode ervaring bij een leven lang fibromyalgie

Epiphora Methode ervaring bij 15 jaar fibromyalgie

Epiphora Methode ervaring bij fibromyalgie

Epiphora Methode Eindhoven

Cliënten vertellen...

Ervaring bij Burn-out

Klachten bij start van het coachtraject: druk op het hoofd en bandgevoel, haarwortelpijn, duizeligheid, prikkelbare darmen, slapeloosheid, aura migraine en laag in energie. Na 3 weken de Epiphora Methode oefeningen dagelijks toegepast te hebben bemerkte hij al verbeteringen. 3 maanden verder in het herstelproces merkbare verbeteringen alsook verlichting op de voorgenoemde klachten Doordat hij veel minder tot geen klachten meer ervaart én meer energie heeft, kan hij zijn werk weer geleidelijk aan opbouwen en hervatten. 

Esther

Onlangs heb ik de Epiphora methode aangeleerd gekregen van Sandra. Aanleiding daarvoor was uitblijvend herstel het van Post Covid Syndroom, waardoor ik al maanden in de ziektewet was. Klachten die ik had waren onder andere moeheid, spierpijnen, wazig zien, concentratieproblemen en oorsuizen. Ik was zeer weinig belastbaar. Ik maakte kleine revalidatie stappen onder begeleiding van een ergotherapeut en de fysio. Erg fijne hulp, maar ik merkte dat ik vooral bij de fysio niet goed vooruit kwam en veel spierpijnen had na het trainen (op lage intensiteit).

Epiphora was al een paar keer voorbij gekomen en ik dacht dan ‘vast te mooi om waar te zijn’ en ‘daar heb ik helemaal geen energie voor’, maar ik kwam op een punt dat ik tot veel bereid was om te herstellen! Toen mijn man me een bericht van Sandra op LinkedIn stuurde, heb ik toch contact opgenomen.

Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad, ik ben heel blij dat Sandra op mijn pad kwam. Met begrip voor mijn situatie en beperkte energie heeft ze mee gedacht welke dag en tijdstip het beste zou zijn. De oefeningen leerde ze mij in vier sessies stapsgewijs en deskundig aan, waarbij we steeds begonnen met een scorelijst op klachten. Tussen de sessies was er ruimte voor vragen en vanuit haar betrokkenheid en expertise heb ik ook veel extra handreikingen gekregen bij het herstellen.

Naarmate de sessies vorderden werd mijn scorelijst op de klachten steeds positiever. De spierpijnen verdwenen als eerste en ik voel nu dat het trainen bij de fysio beter gaat en zin heeft. Mijn concentratie is sterk verbeterd, mijn energie écht toegenomen, mijn ogen doen het beter. Alleen aan het oorsuizen, dat ik ver voor Covid besmetting al had, merk ik (nog) weinig verschil. De afname van vermoeidheid maakt wel dat ik er weer beter mee om kan gaan. 

In mijn werk ben ik inmiddels in uren aan het opbouwen. Ik ben blij dat ik dit ben aangegaan en ben heel benieuwd wat het zelf dagelijks blijven oefenen me nog gaat brengen aan verder herstel.

Julia

Via iemand met Long Covid hoorde ik van de Epiphora methode. Toen ik zag waar het allemaal tegen kan helpen, was mijn interesse gewekt. Ik heb geen Long Covid maar 10 jaar geleden een hersenschudding gehad waar ik vervolgens hersenletsel aan over heb gehouden. Bovendien zit ik met een burn-out. De klachten (snel moe, overprikkeling, een vol/mistig hoofd, pijn aan mijn haarwortels, droge ogen, veel hoofdpijn en duizelig) kwamen mij bekend voor. Dus ik heb contact gezocht met Sandra en een fijn kennismakingsgesprek gehad.

Het is inmiddels alweer 5 maanden geleden dat ik mijn eerste sessie voor de Epiphora-methode heb gehad. Daar heb ik een deel van de oefeningen geleerd, namelijk de Flush. Twee weken later had ik weer een sessie en leerde ik weer meer oefeningen. Je vult dan een lijstje in met je klachten en meteen zag ik al verbetering. Dit verbeterde iedere keer steeds meer. Sommige klachten zijn meer verbeterd dan andere, maar alles is positief veranderd. Ik doe nog steeds bijna elke dag mijn oefeningen in de ochtend en avond. Overdag doe ik tussendoor de Flush. Ik vind het niet vervelend om te doen, ik maak er meteen een mindful-momentje van. Na de flush voel ik gelijk wat meer ruimte in m’n hoofd, alsof er weer wat lucht bij komt. Dat komt ook door het vele gapen. Eerder dacht ik dat gapen een slecht teken was, maar van Sandra heb ik geleerd dat het juist héél erg goed is voor de bloeddoorstroming én tegelijkertijd mijn nekspieren ontspant.

Sandra is heel enthousiast over de Epiphora methode en dat weet ze ook goed over te brengen in de sessies. Ze kijkt goed met je mee zodat je niet teveel ineens doet en of er misschien aanpassingen nodig zijn in de oefeningen. Mijn sessies waren bijvoorbeeld wat korter omdat ik nog steeds snel overprikkeld was van de burnout en m’n hersenletsel.

Het is fijn dat je als je eenmaal de methode hebt geleerd niet afhankelijk bent van een ander en dat je zélf wat kunt doen aan je klachten!

Annemarie

Via via had ik een positief verhaal over de Epiphora methode en Sandra gehoord en zo kwam ik ruim twee maanden geleden bij haar terecht. Ik herkende veel van de klachten die op de website beschreven worden. Bij mij hadden deze te maken met een Burn-out en Post Covid.

Na een uitgebreide intake en kennismaking gingen we aan de slag met de oefeningen. Sandra neemt overal de tijd voor en stemt steeds af of het nog gaat. Dat is erg fijn als je weinig energie hebt. Dat is ook de reden dat ze het aanleren van de oefeningen over vier bijeenkomsten verspreidt, zodat je het rustig kunt aanleren én opbouwen.

Ze werkt zorgvuldig en motiveert je op een positieve manier om (rustig) door te gaan en goed naar je lichaam te luisteren. Je werkt in een fijne, rustige omgeving en ik voelde me echt ook even in de watten gelegd door de zorgzaamheid van Sandra. 

Ik kan inmiddels zeggen dat mijn energie is toegenomen, ik kan méér en hou het ook langer vol. De verzuring in mijn benen is stukken minder geworden. Ook trekt de mist in mijn hoofd op en voel ik me helderder en kan ik beter de focus houden. De oefeningen vormen inmiddels een vast onderdeel van mijn dag en ik vind het fijn en erg ontspannend deze te doen.

In de ochtend geven ze energie om op te staan en in de avond ontspanning om te gaan slapen. De flush tussendoor is ook fijn als ik een dip heb. Ik ben nog niet op mijn ‘oude’ niveau, maar erg gemotiveerd met deze methode door te gaan omdat ik merk dat ik er baat bij heb. 

Christine

Na uitblijvend herstel naar aanleiding van een hersenschudding bij Sandra terecht gekomen voor de Epiphora Methode. Ze is een warm en betrokken persoon die mij goed heeft begeleid met de oefeningen. Veel geduld om mij de methode op de juiste manier aan te leren, deze hebben écht bijgedragen aan mijn herstel. Daarnaast kon ik in het traject altijd bij haar terecht voor vragen en wordt er ook nazorg aangeboden. Ten zeerste aanbevolen!!

Carolien

Ik was bekend met een chronisch patroon van een stijve nek. Daar kon ik mee leven: ik wist eigenlijk niet beter. Twee jaar geleden liep ik een armbreuk op waarvoor ik gedurende 9 maanden, 2 keer per week fysiotherapie kreeg. Met goede inzet herstelde ik, maar bleef me wel vermoeider voelen. Ik had meer concentratieproblemen en mijn nek zat vaster.

Een kennis tipte op een Epiphora therapeut in Vught. Ik ging lezen over de visie/de methode en sprak fysiotherapeuten hierover aan maar niemand kende de Epiphora Methode.

Ik vond online de naam van Sandra Need die dichter bij mijn woonplaats een praktijk heeft. Aanvankelijk was ik wat sceptisch omdat ze geen medische vooropleiding had. Wél las ik dat ze opgeleid was door de grondlegger van de Epiphora Methode, Hans Timmerman.

Ik vulde via haar website de gratis Epiphora Test in, met het verzoek mij te bellen over de uitkomsten. Zo is er n.a.v. ons gesprek opvolgend een vrijblijvend en kosteloos kennismakings- en intakegesprek ingepland.

Ze maakte een vakinhoudelijk goede indruk. Ter kennismaking met de Epiphora Methode hebben we ook samen de basisoefeningen in zitpositie gedaan met ondersteunende ademhalingstechnieken. Deze basisoefeningen heb ik vervolgens ook meegekregen op papier om eerst eens thuis te gaan beoefen zittend op een stoel, om zo eerst te gaan ervaren en te voelen wat dit al voor me doet. Ik vond het verrassend hoe fijn ik het vond om de oefeningen te doen!! Het gaf me al snel méér energie. 

Stapsgewijs leidde Sandra me vervolgens in 4 sessies door alle de 10 oefeningen. Ze deed de oefeningen eerst zelf voor op het matras en ik deed ze dan na. Haar instructies waren prettig, rustig en zeer nauwkeurig. Ik merkte ook dat ze vakinhoudelijk goed kon onderbouwen hoe de oefeningen in het lichaam doorwerkten.

An sich lijken de oefeningen echt eenvoudig maar het gaat er vooral om, om ze nauwkeurig te doen. Iedere sessie kreeg ik de nieuw geleerde oefeningen volledig en duidelijk uitgeschreven op papier mee naar huis. 

Met name de oefening “epke” en “de walvis” doen me erg goed. De verbonden ademhaling vind ik het meest plezierig omdat dan mijn lichaam nog meer warm en ontspannen voelt. Om “de poort” open te houden voor de doorbloeding naar mijn hersenen zal ik deze methode blijven doen voor de rest van mijn leven.

Dankjewel Sandra

Annemieke

Mijn herstel na kanker/chemo verliep erg langzaam. Mijn rug, knieën en rechterschouder lieten een forse artrose zien op de scan. Anderhalf jaar later was ik nog steeds heel snel moe, kon hele kleine stukjes lopen en sliep ik waardeloos door pijn en zorgen om de toekomst. Veel last van hersenmist en geheugenproblemen. En mijn zelfbeeld was abominabel, net als mijn vertrouwen in mijzelf, mijn lijf, de wereld en andere mensen.

De ergotherapeut wees me op de Epiphora Methode en uiteindelijk ben ik bij Sandra terecht gekomen. Daar ben ik erg dankbaar voor, want deze individuele begeleiding (4 sessies) heeft in een paar maanden al veel voor me gedaan. Ik slaap beter, heb een betere houding, meer vertrouwen in mezelf en mijn lijf (en ook in anderen). Meer gevoel in mijn benen en mijn ademhaling gaat makkelijker. En zo nog wel wat dingen. Aan de artrose is helaas (nog) niet veel te veranderen, waardoor lopen en traplopen een issue blijven, maar al het andere gaat beter.

In het begin dacht ik ‘pffffft, moet ik dit allemaal onthouden met mijn geheugen!?’ maar het ging gemakkelijker dan ik dacht. Ook omdat Sandra alle oefeningen heel goed uitlegt en voordoet. Nu verheug ik me zelfs op de oefeningen!

Sandra is een topper in mijn optiek. Heel professioneel en tegelijkertijd een heel warm mens. Ze neemt alle tijd voor je, luistert buitengewoon goed en geeft je het gevoel dat je er mag zijn zoals je bent. De praktijkruimte is goed bereikbaar en heeft een hele fijne, rustige energie.

Kortom:  het is dat ik maar 5 sterren kan geven, anders zouden het er 10 zijn! 

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!