Sandra & Theo

Sandra Need & Theo Collin coaches

CoachPraktijk Eindhoven

Onze CoachPraktijk is gespecialiseerd in de coachgebieden stress, burn-out, mental | life en loopbaancoaching. Verder zijn wij geaccrediteerd om te coachen met behulp van de de Epiphora Methode. Dit is een gerichte behandelmethode om onverklaarbaar uitblijvend herstel te behandelen. Hierbij kunt u denken aan aanhoudende klachten als gevolg van o.a. ME/CVS, Aura-migraine, Whiplash, PDS, Fybromyalgie syndroom, Post Covid Syndroom, Hypermobiliteit, Hoofdpijnen, Slaapproblemen, chronische stress- en spanningsklachten en Burn-out. Tevens geven wij individuele meditatietrainingen en workshops aan mensen die op zoek zijn naar innerlijk evenwicht en meer mentale rust.

Onze visie op coaching

Om jouw herstel te realiseren werken wij vanuit een holistische visie. Lichaam en geest staan namelijk onlosmakelijk met elkaar in verbinding. Naast coaching vinden wij het daarom ook belangrijk, dat jij een helder beeld krijgt bij de lichamelijke situatie die van belang is bij mentale problemen zoals stress en burn-out. Om jouw mentale en lichamelijke situatie zo goed als mogelijk inzichtelijk te krijgen, hebben wij allerlei testen in ons programma opgenomen. Voor zover dit mogelijk was, bieden wij die testen ook geheel gratis én online aan.

Voor een duurzaam en blijvend herstel speelt, naast beweging, ook het nemen van voldoende rustmomenten een grote rol. Een goede balans tussen werk en privé en/of tussen mentale druk en ontspanning is hierbij essentieel van belang.

Daarom hebben wij ook meditatie toegevoegd aan onze coachpraktijk. Meditatie is een krachtig en wetenschappelijk bewezen hulpmiddel om jouw innerlijke balans en mentale veerkracht te versterken. 

Vaak speelt de werkomgeving een belangrijke rol bij stress en burn-out problematiek. Om een goed inzicht te krijgen in jouw drijfveren, talenten en competenties gaat een TMA Assessment hierbij een prachtig en professioneel hulpmiddel voor je zijn. Door dit assessment te koppelen aan loopbaancoaching kun je zelf actief de keuze maken voor een carrière of werkomgeving die jou energie geeft en beter bij je past.

Het is onze intentie om jou te mogen begeleiden en faciliteren bij het bereiken van jouw persoonlijke doelstelling.

Sandra & Theo

Sandra Need

Ik ben enkele jaren werkzaam geweest als casemanager bij een re-integratiebedrijf. Daarnaast was ik gedurende mijn loopbaan actief in grafische, commerciële en recruitment functies. Tevens ben ik ook een ervaringsdeskundige in het stress- en burn-outspectrum. Perfectionisme, overmatige betrokkenheid bij mijn werk gecombineerd met het onverwachte overlijden van mijn moeder en kort daarna gevolgd door het overlijden een goede vriend veroorzaakten ook bij mij een burn-out.

Na een aantal langere rondreizen en bezinningsmomenten in het Verre Oosten heb ik eind 2018 samen met Theo besloten om meer zingeving in mijn werk door te voeren en het commerciële werkveld achter me te laten.

In 2019 en 2020 heb ik een geaccrediteerde post HBO opleiding tot stress- en burn-out coach doorlopen en succesvol afgerond. Daarmee werd de basis gelegd om samen met Theo onze coachpraktijk op te starten. Naast stress en burn-out heb ik ook de kennis over hoe belangrijk darmvitaliteit is in relatie tot je immuunsysteem, omdat stress vaak zijn weerslag heeft op jouw spijsvertering en darmen. Vandaar mijn grote affiniteit met gezonde en natuurlijke voeding. Hiervoor heb ik ook een verhelderend literatuuronderzoek uitgewerkt met de titel: “De helende kracht van voeding bij stress en burn-out.” Gaandeweg mijn coaching kwamen veel coachees bij mij met stress en loopbaanvraagstukken, wat mij motiveerde om in 2021 mijn kennis en vaardigheden te verbreden als Loopbaan- en Re-integratiecoach. Ook hiervoor heb ik een geaccrediteerde post HBO opleiding doorlopen en succesvol afgerond.

En met trots kan ik vertellen dat ik sinds maart 2023, als gecertificeerd Epiphora Methode Coach deze methodiek mag instrueren aan mensen, als missende schakel bij onverklaarbaar uitblijvend herstel! Door middel van 10 specifieke bewegings-, houdingsoefeningen en gepersonaliseerde en gedoseerde ademtechniek breng jij je lichaam, zélf in de herstelkracht die noodzakelijk is bij aanhoudende klachten van o.a. Whiplash, Post Covid Syndroom, Fibromyalgie, Prikkelbare darmen, chronische pijnklachten, ME/CVS, Migraines, slaapproblemen en aanhoudende stress-, en spanningsklachten. Ervaar jij onverklaarbaar uitblijvend herstel en herken jij je daarbij in een aantal van deze 8 unieke verschijnselen? Dán kan de Epiphora Methode geschikt voor jou zijn!

Ik ben van 1968 en beschik inmiddels over de nodige levens- en werkervaring.

Sandra Need
Theo Collin: coach

Theo Collin

Sinds 2007 ben ik directeur-eigenaar van een re-integratie, assessment en werving- en selectiebureau. Daarvoor was ik o.a. commercieel directeur van een landelijk, particulier opleidingsinstituut. Verder ben ik langere tijd werkzaam geweest in diverse advies en commerciële management functies. 

Na een aantal lange rondreizen en bezinningsmomenten in het Verre Oosten heb ik eind 2018 besloten om meer persoonlijke zingeving in mijn leven te brengen. Hierdoor werd de basis gelegd om samen met Sandra een coachpraktijk te starten.  In 2019 heb ik een geaccrediteerde post HBO opleiding tot mental coach afgerond, waarvoor ik cum laude ben geslaagd. In maart 2021 ben ik geslaagd als geaccrediteerd en geregistreerd Vitaloog®.

Ik ben geboren in 1963 en beschik op mijn leeftijd uiteraard over een flinke dosis levens- en werkervaring. Natuurlijk kun je mij terugvinden op LinkedIn, waar je mijn volledige profiel kunt teruglezen. Als je met mij wilt linken op LinkedIn, stuur mij dan vooraf even een Appje.

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!