Sandra Need Epiphora Methode Coach

Epiphora Methode Coach

Epiphora methode coach Eindhoven

Hoe de Epiphora Methode op mijn pad kwam…

In september 2022 raakte ik in de trein aan de praat met een vrouw die vertelde over haar restklachten na haar Covid-besmetting en hoe dit haar belemmerde in haar dagelijks leven. Ze had allerlei reguliere therapieën geprobeerd maar deze bleken een onvoldoende duurzaam effect te hebben. Klachten bleven na een behandeling wel even weg, maar kwamen ook weer snel terug, waarbij ze ook geen vooruitgang ervaarde. Via via had ze over de Epiphora Methode gehoord en besloot deze zelfhulpmethode te gaan leren bij een Epiphora Methode Coach bij haar in de buurt. Al redelijk snel merkte ze vooruitgang op meerdere fronten, veel klachten werden minder of verdwenen zelfs geheel. Daarbij merkte ze vooral op dat haar energiebalans zich goed opbouwde! Zelfs zo goed, dat ze nu voldoende energie had om weer een treinreis naar haar zus te ondernemen. Dit had ze anderhalf jaar niet meer gekund. Dit bijzondere verhaal triggerde mij enorm.

Epiphora methode coach Eindhoven

Mijn speurtocht naar de Epiphora Methode

Eenmaal thuisgekomen, ben ik meteen gaan speuren op internet. Ik kwam uit op de site van Hans Timmerman hierop alle informatie over de door hem ontwikkelde Epiphora Methode. Ik voelde het meteen: “Dit is wat ik ook wil leren!” Mensen kunnen begeleiden om hen van hun vage, aanhoudende klachten af te kunnen helpen om duurzaam te kunnen herstellen. Wat mij vooral aansprak, inspireerde en motiveerde in wat ik las over deze methode, is dat je met specifieke bewegingen, houding en ondersteunende ademtechnieken helemaal zélf je eigen herstelkracht van je lichaam activeert die je nodig hebt bij onverklaarbaar uitblijvend herstel van je klachten! Je kunt de Epiphora oefeningen doen, liggend in je bed en direct ’s ochtends zodra je je ogen opent. Want als je al laag in je energie zit is dat juist erg fijn. Ná de Epiphora Methode oefeningenreeks gedaan te hebben, start je met een goed doorbloed brein je dag en bouw je je energie steeds verder op! Dag voor dag een stap voor

Epiphora methode coach Eindhoven

Mijn achtergrond, kennis, ervaring en onderzoek…

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest als klassiek masseur met Guasha-therapie als specialisatie, ten behoeve van o.a. migraineklachten. Met heel veel plezier en passie heb ik dit werk al die jaren gedaan, want van het individueel werken met mensen geeft mij energie, met als uitgangspunt het optimaliseren van andermans algehele welzijn. Vanuit een holistische visie dus, waarbij lichaam en geest altijd met elkaar verbonden zijn in het herstelproces.

Uiteindelijk was ik genoodzaakt, met pijn in mijn hart, mijn massagepraktijk te stoppen. Dit intensieve en fysiek zware werk had zijn tol had geëist op mijn eigen lichaam met een slijtage van twee nekwervels, een schoudergewricht en mijn duimgewrichten. In het belang van mijn eigen fysieke gezondheid moest ik dit werk loslaten.

Omdat ik als écht mensen-mens, dus ook het allerliefst mensgericht werk, ben ik gaan onderzoeken welke nieuwe “fysiek lichtere” opties mij konden inspireren om vervolgens te gaan doen. En dat is mijn passie voor coachen geworden! Inmiddels ben ik al jaren een gecertificeerd en zeer bevlogen Stress- en Burn-out en Loopbaancoach en ook een begrip in Eindhoven e.o. geworden. Het is mijn zingeving om mensen weer op de rit te krijgen, zowel mentaal als fysiek. En toen… kwam ook nog de Epiphora Methode op mijn pad!

Epiphora methode coach Eindhoven

De Vlinder en de Epiphora Methode

Vlinders, ik heb er iets bijzonders mee…

Epiphora is de medische term voor tranenvloed. Maar wist je, dat Epiphora ook een prachtige nachtpauwoog vlinder is?
Met name daardoor vielen voor mij de puzzelstukjes op z’n plek en samen met de decoratievlinders die ik al jaren in de gordijnen van mijn praktijkruimte heb hangen. Vlinders kom ik altijd wel ergens tegen. Vaak ook op plekken waar je ze normaal niet ziet en al helemaal niet verwacht. Ze vliegen met me mee en komen vaak zomaar ineens op me zitten, heel bijzonder. Bijzonder is ook het feit dat een vlinder voor mij ook symbool staat voor een zeer dierbaar overleden familielid van mij. Dat maakte me bewust dat de Epiphora Methode ook voor mij “de missende schakel” was die ik zocht binnen mijn huidige vakgebied.

Gaandeweg mijn opleiding tot Epiphora Methode Coach viel alles steeds méér op z’n plek en werd ik elke dag dat ik aan het leren was steeds enthousiaster hierover. Deze zelfhulpmethode is de perfecte aanvulling en combinatie op mijn huidige coachtrajecten op het gebied van het lichamelijk herstel en algehele welzijn van mijn medemens, waarbij ik tegelijkertijd ook op het mentale stuk goed kan aansluiten in de begeleiding.

Deze Epiphora Methode Vlinder staat ook symbool voor een nieuwe start in jouw persoonlijke ontwikkeling, transformatie- en nieuwe opbouw van jouw eigen herstelkracht!

Interesse in de
Epiphora Methode?

Dan wil ik je uitnodigen contact met me op te nemen, zodat we elkaar eerst zien en spreken tijdens een kennismakingsgesprek, dat bij mij altijd gratis is. Ik luister dan graag naar jouw verhaal.

Epiphora Methode Eindhoven

DIT is mijn nieuwe beeldmerk voor specifiek de Epiphora Methode binnen CoachPraktijk Eindhoven.

Deze Epiphora-vlinder is ontworpen en samengesteld vanuit het lijnenspel en de vormen van het originele Epiphora Methode logo. Met dank aan Karen Bouten voor deze unieke creatie!

Sandra Need Epiphora Methode Coach

Sandra Need
Epiphora Methode Coach

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!