Is beter kunnen slapen jouw droom?

Dan is meditatie dé oplossing!

15 jaar lang was ik een slechte slaper van slechts 4 uurtjes per nacht. Vaster en beter kunnen slapen was een voor mij slechts een droom 🙂 Dit veranderde toen ik in aanraking kwam met “ZaZen” of “Zittende Meditatie”. In een tijdsbestek van 3-4 weken verbeterde mijn patroon om door te kunnen slapen aanmerkelijk. Ik schrijf zelden een blog over wat ik zelf heb ervaren. De recensies van mijn cursisten spreken voor zich. Mijn persoonlijke ervaring met meditatie en vaster en beter slapen vind ik echter dusdanig verbluffend, dat ik het niet kan nalaten het toch in dit blog te benoemen. Mijn aanvankelijke scepsis met betrekking tot mediteren was in ieder geval daardoor meteen van de baan.

Wetenschappelijk onderzoek

Er is de afgelopen jaren heel veel Westers, wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van meditatie op enerzijds de mentale en anderzijds de lichamelijke effecten die meditatie op ons mensen kan hebben. Uit alle onderzoeken blijkt tot nog toe dat meditatie uitsluitend een positieve uitwerking op ons lichaam, onze geest en onze hersenen heeft.

Enkele mooie voorbeelden zijn:

  • Beter en vaster kunnen slapen
  • Betere focus en concentratie bij jouw bezigheden
  • Beter kunnen omgaan met spanning en stress
  • Meer liefde en diepgang ervaren bij jouw sociale relaties
  • Tegengaan of afremmen van cognitieve veroudering

“Beter kunnen slapen!” Waar wacht je nog op?

Dat is dé hamvraag. Waar wacht je nog op? “Stop met het spekken van de farmacie als je structureel vaster en beter wilt slapen” is mijn advies. Uiteindelijk heeft het gebruik van slaapmiddelen doorgaans een sterk verslavende werking en helpt steeds minder goed naarmate je deze middelen langer gebruikt. Eventuele nare bijwerkingen nog buiten beschouwing gelaten. (Zie ook deze link naar een blog van “Leef Bewust” over de Deense hoogleraar geneeskunde Peter Gøtzsche)

Onze intentie en zingeving

Samen met Sandra wil ik door middel van personal coaching en het geven van meditatietrainingen en workshops, een bijdrage leveren aan een betere, gezondere en blijere wereld om ons heen. Onze intentie is om mensen te mogen begeleiden en te faciliteren bij hun persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid. Opgepakt vanuit een pure zingeving en recht vanuit ons hart!

Beter kunnen slapen?

Wil je vaster en beter kunnen slapen? Is jouw interesse gewekt? Dan leren wij jou graag kennen om samen af stemmen welk doel jij wilt bereiken. Bel of App ons op 06-17114670 o.v.v. “Meditatie training”.

Alles over mediteren

Een goedkoop medicijn tegen werkstress

Wil jij beter bestand zijn tegen stress op je werk? Wil jij je vitaler en mentaal weerbaar voelen? Wil jij balans en innerlijke veerkracht ervaren? In dit blog lees je alles over hét nieuwe medicijn tegen stress op het werk. Onderzocht door gerenommeerde Westerse (neuro) wetenschappers én met een verbluffend resultaat en effect. Een nieuw en goedkoop medicijn zonder bijwerkingen!

Lees meer »
stress level

Is overmatige stress te meten?

Is stress te meten? Op die vraag ga jij een uitstekend antwoord krijgen in dit blog. Daarnaast gaan we het hebben over de 6 verschillende stresstypes. Persoonlijkheidstypes dus die uitermate gevoelig en vatbaar zijn voor stress. Dit blog is daarom zeer geschikt voor mensen die stress willen herkennen en inzichtelijk willen krijgen door die ook te meten.

Lees meer »
gevoelig voor werkstress

Wat maakt jou gevoelig voor Werkstress?

Gevoeliger dan jouw collega’s? Welk type werknemer ben jij? In dit blog gaan we op die vragen uitgebreid in. We geven jou inzicht en 10 praktische tips om werkstress te verminderen. En inzicht in hoe werkstress nu eigenlijk ontstaat. Een uitermate leerzaam blog voor mensen die werkstress ervaren en mensen die te maken hebben met werkstress.

Lees meer »

Ervaar jij Werkstress of Vitaliteit?

Ervaar jij Werkstress of Vitaliteit? Wil jij grip op jouw werkstress? Wil jij een vitaler (werk)leven? Wil jij als manager een oprecht bevlogen team? Lees er alles over in dit blog. Dit blog is uitermate geschikt voor mensen die meer willen weten over stress en vitaliteit én voor leidinggevenden en managers die tools willen om hun team of afdeling nog beter te kunnen faciliteren. Thema’s als talentmanagement, de energiematrix, vitaliteitsmanagement, inzicht in werkstress en oplossingen bij werkstress komen aan bod.

Lees meer »
werkplezier

12x meer Werkplezier

Elk jaar op 13 november is het de “DAG van het WERKPLEZIER”. Wil jij weten hoe je meer plezier in je werk kunt behalen? Hierbij 12 TIPS voor meer werkplezier. Kleine wijzigingen die al een groot verschil kunnen maken…

Lees meer »

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!