ME CVS

ME/CVS

Wat is ME/CVS?

Het is een niet-aangeboren, chronische en complexe multisysteemziekte onder de medische naam Myalgische Encefalomyelitis of Chronische VermoeidheidsSyndroom genoemd. Als je dit hebt, voel je je niet alleen extreem vermoeid, maar heb je vaak ook pijn en andere chronische klachten. ME/CVS kent een onvoorspelbaar en grillig verloop, waarbij elke dag, zonder feitelijke aanleiding, weer anders voor je kan zijn. Je hebt aanhoudende ernstige klachten van intense vermoeidheid, waardoor je veel minder goed functioneert, zowel beroepsmatig als sociaal/persoonlijk. Tegelijkertijd er is geen lichamelijke oorzaak voor deze ernstige vermoeidheid te vinden en de klachten bestaan tenminste 6 maanden. Vanuit de Epiphora Methode wordt ME/CVS gezien als een neurovegetatieve disregulatie en voelt het voor jou veel prettiger om te blijven liggen in plaats van te zitten of te gaan staan.

Veel voorkomende klachten bij ME/CVS:
* Lichamelijke en geestelijke uitputting
* Drukgevoel op het hoofd
* Slechte nachtrust
* Gewrichtspijn
* Spierzwakte en spierpijn
* Hoofdpijn
* Hoofdhuid/Haarwortelpijn
* Maag- en darmklachten
* Concentratie problemen
* Overgevoelig voor licht/geluid
* Keel-, neus- en oorklachten
* Duizeligheid
* Koud lijf
* Wazig zien.

Hoe ontstaat ME/CVS?

ME/CVS wordt vooral gekenmerkt door ernstig langdurige vermoeidheid die zowel lichamelijk als geestelijk het functioneren beïnvloedt. Het lijkt erop dat de aandoening kan ontstaan na een virusinfectie, griep, Pfeiffer of een operatie, maar de echte oorzaak is nog altijd niet bekend. De oorzaak voor ME/CVS is veelal een samenloop van factoren, waarin doorgemaakte ziektes of infecties, operaties, voeding, psycho-emotioneel trauma en aanhoudende stress in de leefomgeving een grote rol spelen.
Al kan een verstoorde bloedcirculatie náást deze factoren een belangrijke rol in ons brein spelen bij het ontwikkelen van dit vermoeidheidssyndroom. Lees ook de Cirkel van Willis. Met name wanneer je deze diagnose hebt én jij jezelf herkent in een aantal van de 8 verschijnselen die we specifiek benoemen en uitlichten in de Epiphora Methode. Dán kan het inzetten en beoefenen van deze unieke methode het verschil gaan maken voor jou om je eigen herstelkracht te activeren dé oplossing voor jou zijn!

“The brain steals the blood from the body”

Een niet goed doorbloed brein geeft automatisch diverse alarmsignalen af. Herken je deze niet als zodanig of tijdig, dan leidt dat tot een totale verkramping van alle bloedvaten en gaat alles in de overleefstand, waardoor geen enkele lichaamscel meer kan floreren.

Hoe helpt de Epiphora Methode bij ME/CVS?

Met de Epiphora Methode als ochtend- en avondroutine, zorg je er dagelijks helemaal zélf voor, dat je 24/7 een goede bloedcirculatie in je brein hebt en vooral ook behoud. Met de juiste houding-, beweeg-, en ademtechniek zet jij jouw lichaam weer in de herstelstand. Vanuit deze positie kun je gaandeweg ook ondersteunend aan de gang met voeding, de juiste mindset, verwerken van evt. impactvolle levenservaringen en jouw revalidatietraining. Als jij je met name in een aantal van de 8 specifieke verschijnselen herkent, kan het toepassen van de Epiphora Methode hét verschil maken tussen wél of geen succes met je herstelacties.

ME/CVS komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Er is meestal een aanlooptijd door o.a. bepaalde levensgebeurtenissen die flinke impact op je hebben gehad en jij jouw leven erop aangepast hebt omdat je dat advies kreeg. Een heel belangrijke factor daarbij is ook de combinatie met hypermobiliteit dat in vele vormen, vooral het meest voorkomt bij vrouwen met ME/CVS, wat maakt dat het altijd een complexiteit van vele factoren is. Als jij je herkent in vooral de 8 unieke verschijnselen die aangegeven staan op deze website, kan de Epiphora Methode zomaar de start zijn van onverwacht herstel, ook na vele jaren.

Het algemene capaciteit verlies dat optreedt bij verstoorde doorbloeding van het brein laat jou ook automatisch op je tenen lopen om alles toch nog te blijven doen, wat een algehele overbelasting geeft. Breng in ieder geval de doorbloeding van je brein in een optimaal functionerende staat door middel van de specifieke beweegoefeningen en houding- en ondersteunende ademtechniek. Deze het best 1:1 aangeleerd door een gecertificeerd Epiphora Methode coach en zet dan deze goede beweeghouding de hele dag door. Ga daarna kijken wat je aanvullend en ondersteunend nog kunt doen met o.a. voeding, beweging, therapie, revalidatie.

Vanuit de vele Epiphora Methode ervaringen, hebben ik al vele positieve reacties gehoord en waargenomen bij de beoefenaars ervan, dat op deze manier de meeste klachten uiteindelijk verdwijnen. Soms komen ze alléén nog functioneel terug en merk je deze ineens op om jou bewust te laten “voelen” dat je over je grenzen gegaan bent! Zelfs als je al jaren lang ME/CVS hebt, kan de Epiphora Methode zomaar nog dé verrassende en verlichtende oplossing voor jou zijn! Wat houdt jou nu nog tegen?

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!