Post-Covid

Post Covid Syndroom

Wat is het Post Covid Syndroom?

Post Covid Syndroom is een verschijnsel dat optreedt ná een doorgemaakte Covid besmetting. Bij de meeste mensen verdwijnen de klachten na een tijdje, maar er zijn ook mensen die de vermoeidheid niet kwijt raken en met name ook erg verzuurd raken in hun spieren. Verder komen er veel verschijnselen bij voor die erg veel overeenkomen met het Chronisch Vermoeidheid Syndroom en Fibromyalgie Syndroom.

In de visie van Epiphora Methode zien we deze verschijnselen vaker optreden als gevolg van een verstoorde bloedcirculatie in delen van ons brein. Vaak is er vóórdat er de Covid besmetting was al sprake van bijvoorbeeld hoofdpijn, aura-migraine, burn-out periodes, of in de familie veel Fibromyalgie of CVS. Het betreft vaak ook mensen die over actief waren omdat stilzitten niet lukt, wat kan veroorzaakt worden door een lichte stremming in de nekslagaders wanneer je even stil zit. Al deze verschijnselen zijn verklaarbaar binnen onze hypothese: een matig aangelegde Cirkel van Willis kan niet goedmaken wat het brein tekort komt als er niet voldoende bloed wordt aangevoerd vanuit de nekslagaders. Zo zijn het verschillende factoren bij elkaar, waarbij je grote onmacht kunt ervaren als ook een soort van onzekerheid of paniektoestand. Het lichaam is niet meer betrouwbaar in de signalen die het afgeeft, waarbij het vertrouwen grotendeels verloren gaat. Alles bij elkaar kan dit leiden tot een traumatische ervaring die specifieke aandacht verlangt bij het herstelproces!

Hoe helpt de Epiphora Methode bij het Post Covid Syndroom?
Wij leren mensen met Post Covid Syndroom om éérst te zorgen dat de bloedcirculatie in het brein weer normaal wordt. Pas dán kun je weer gaan ‘luisteren naar je lijf’ en afwisselend iets gaan doen mét het op tijd nemen van de nodige rustmomenten. Zolang het brein niet goed doorbloed is raakt het lichaam van slag en niet betrouwbaar op de signalen die het afgeeft. Hierdoor kan het lichaam dus niet iets opbouwen via fysieke training. Wanneer het achterbrein weer goed doorbloed is zullen de verkrampingen in de slagaders afnemen waardoor de spieren niet meer verzuurd raken. Vervolgens zal dan het brein weer beter functioneren waardoor o.a. brainfog en wazig zien zich ook oplost. Ook komt daarmee de energie weer terug in jouw lichaam omdat je ook weer beter kunt slapen.

Belangrijk is een goede balans tussen de opbouw van inspanning en voldoende rust nemen. Wanneer dit vertrouwen in je lichaam terugkomt kan er pas weer gedacht worden aan wat training van je lichaam. Tot die tijd is het van belang in je dagroutine de Epiphora Methode te blijven toepassen, met het openen, draineren, ademen én uitrusten. Vervolgens dingen doen waar je weer zin in hebt en blij van wordt. Voel je dat je moe wordt, dan weer openen, draineren, ademen én voldoende uitrusten. Doe dit onder professionele begeleiding van een Epiphora Methode Coach. 

Dank voor je inschrijving.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!

Dank je voor het versturen van dit bericht aan ons.

Wij nemen z.s.m.
contactmet je op!